RECIBA EL CD EN SU CASA, Y CANTE CON SU FAMILIA

Para envíos a...




L'AGOST TE CANÇONS CATALANES

FEM CONÌXER LES NOSTRES CANÇONS ALS QUI ENS VISITEN.
Barcelona compta amb un espectacle amb el qual explicar als visitants de l’estiu 
quina és la autèntica cançó tradicional catalana.




Sergi Dantí, reputat cantautor i recopilador de cançons tradicionals catalanes, apreses a l’exili argentí quan era un nen, ens ofereix un
recull que va passar de pares a fills a la seva família.
L’espectacle es presenta tots els dijous, divendres i dissabtes d’agost al Teatre de la Riereta, a les 20:30 hores.
NOTA DE PREMSA SERGI DANTÍ AMB ‘CANÇONS TRADICIONALS CATALANES’
Si algú visita diverses ciutats importants del món (sigui Buenos Aires, Nova York, Moscou, Pekín, Atenes, Sevilla, Berlín, Dublín, Tel Aviv o Istanbul...) i pregunta: ‘On puc sentir la música típica d’aquí?’ no trigaran gaire a donar-li una bona llista de llocs on poder escoltar i veure la música que els fa únics.

I a la nostra Barcelona?... Els visitants se’n van pensant que el Flamenc és la música típica catalana…

És que els catalans no tenim música pròpia?

Res més lluny de la realitat, de fet, segons els entesos, tenim el segon folklore més ric i variat d’Europa, només per darrera de Rússia.
Bé, i la pregunta segueix sent... On podem anar a sentir les cançons catalanes?
Aquelles que cantaven els nostres avis, abans que la cruel Guerra Civil i la posterior dictadura miressin de tallar de rel la nostra identitat.
Però el Sergi Dantí, un català nascut a l’Argentina de pares i avis catalans (figures tan rellevants com Ramon Turró i Emili Mira), va recollir i memoritzar des de ben petit les cançons que els exiliats catalans cantaven quan es reunien, per recordar la terra enyorada.

I quan a principis dels 80 va tornar, després d’una fructífera carrera artística a la seva Argentina natal, va veure com anaven les coses: semblava que ens avergonyia cantar en públic tot aquest llegat musical i poètic, tret d’honorables excepcions, convençuts que la música del país era ‘trista i no agradarà als de fora’. Curiós país el nostre, que de vegades necessita que vinguin de fora a fer-nos adonar del que tenim, sense complexos. Fa un anys això s’està recuperant, però encara falta molt de camí per fer.

Ara, Les cançons tradicionals catalanes farà una estada al Teatre de la Riereta (Reina Amàlia, 3, al Raval) el mes d’agost, de dijous a dissabte, sempre a 2/4 de 9 del vespre, Intentant atraure un públic heterogeni, català, espanyol i estranger, ja que ‘els estrangers aprecien molt aquesta música, perquè no tenen els nostres prejudicis’, ens assegura. I ell ho sap bé: durant la passada primavera, va estar fent l’espectacle a un palau gòtic del carrer Montcada, on la majoria de públic era d’altres nacionalitats, i... ‘Tinc un llibre de visites, que mostro sempre orgullós, on gent d’arreu, en moltes llengües, m’agraïen haver-los mostrat ‘l’autèntica música dels catalans, que trobaven encantadora’.

Un refrescant suggeriment per als vespres d’aquest agost, tant si plou com si fa sol.


Teniu tota la informació, i flyers amb descompte a:
http://www.facebook.com/event.php?eid=143874489026988

No hay comentarios: