RECIBA EL CD EN SU CASA, Y CANTE CON SU FAMILIA

Para envíos a...




¿ES USTED UN CATALÁN ACOMPLEJADO?

 ¡OLÉ, BARCELONA! ¡PAELLA Y FLAMENCO! (frase d'un turista)
 Quan et passeges per Ciutat del Cabo, Buenos Aires, Atenes o Frankfurt, normalment vas a veure un espectacle de la seva musica típica (totes les ciutats de la Terra en tenen) i tornes desafinant alguna de les seves cançons.

Qui ens ve a visitar als catalans... no ho pot fer.
Torna al seu país havent presenciat un bon espectacle d'Andalusia. No poden escoltar la nostra musica. No hi ha res. 
Feu la prova. Aneu als Punts d’Informació de l’Ajuntament.Demaneu a on es pot escoltar“música d'aquí”La resposta es sempre la mateixa... No n’hi ha.
Feu una altre prova. Pregunteu a qualsevol amic. Podria fer-se un recital de Cançons Essencials Catalanes PER ELS TURISTES? 
Les respostes son sempre les mateixes... “Es que es avorrida..., es que no agrada..., es que no te ritme...
Complexes!.
Els anys de franquisme anticatalà encara ens passen factura. De quan era “hortera” parlar la nostra llengua. La “world music”, no ens inclou. Ens fa... com una “vergonyeta”, imaginar una cançó tradicional catalana allí. No ens hi trobem... 
SERGI DANTI trenca aquesta idea. Ens demostra que de les nostres cançons  s'aprèn historia, sociologia, es recupera la nostra sensibilitat, que tenen melodies bellíssimes, ritmes entretinguts, històries interessants i que no son avorrides. Inclús... que son divertides. I que son nostres. Som nosaltres. Allò que hem estat durant segles. Allò que les nostres rebesàvies han cantat als nostres besavis quan eren petits, des de fa mes de mil anys. 
Escolteu ara les melodies catalanes. O, potser, la única que sentireu, serà “El Cant dels Ocells” quan us portin al cementiri.
I passeu la informació als turistes. Que ens puguin conèixer també.

No hay comentarios: